NK Typen

Interinfo organiseert jaarlijks het NK Typevaardigheid, in samenwerking met het Centraal Bureau Typevaardigheid en Instruct Educatieve Uitgeverij. In 2022 vindt het kampioenschap plaats op zaterdag 21 mei; als locatie is het Onderwijs Experience Center in Utrecht gekozen.

Er zijn vier categorieën: drie op basis van leeftijd en een estafette voor teams van drie personen. Je kunt je individueel aanmelden voor een van de drie leeftijdscategorieën; de estafette is een extra, optioneel onderdeel. Hier kun je alleen aan mee doen als je met tenminste drie personen van eenzelfde school of instituut aanwezig bent.

Deelnemers typen twee Nederlandstalige teksten van tien minuten; het beste resultaat telt. Voor elke fout worden 100 aanslagen in mindering gebracht. Het netto behaalde aantal aanslagen is bepalend voor de uitslag. Voorbeeld: je typt 2000 aanslagen waarin 8 fouten. Je houdt dan 1200 aanslagen netto over of je typt 1600 aanslagen waarin 2 fouten. Je houdt dan 1400 aanslagen over – deze is dus beter.

Je kunt ook (individueel) meedoen aan de Engelse tekst, en/of met een groepje van drie aan de estafette. Voor de estafette typt elk lid van het groepje drie minuten en twintig seconden.

Meer informatie over het NK Typen 2022 is hier te vinden.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.