https://uni.sesc.com.br/rajaslot303/https://arsip.umsu.ac.id/js/thailand/https://sirapat.belitung.go.id/vendor/maxwin/https://bb-funrun.pekanbaru.go.id/storage/product/https://helo.bni-life.co.id/slot777/
Nederland heeft getypt in 2023

Nederland heeft getypt in 2023

Op 15 april jl. is weer gestreden om de titel Nederlands Kampioen Typen in Dyade Visma Onderwijs Experience Centrum in Utrecht. Het NK wordt georganiseerd door de landsgroep Interinfo, het CBT en uitgeverij Instruct

Er waren 14 deelnemers in de categorie TV1 (debutanten t/m 12 jaar), 6 deelnemers voor TV2 (13-17 jaar) en in de categorie 18+ hadden zich 31 kampioenen in spe aangemeld onder wie 8 Belgische gasten. 

Om 10 uur werden de deelnemers met hun begeleiders verwelkomd met koffie, limonade en wat lekkers waarna zij plaatsnamen in het Atrium om zich te installeren en alvast hun vingers los te typen. 

De wedstrijden

Nederlands

Met een beetje vertraging door wifiperikelen kon om 10.45 uur het startsein worden gegeven voor de eerste wedstrijdtekst: 10 minuten lang niets anders dan het geluid van vliegensvlugge vingers op de toetsenborden tikke-tikke-tik. Met gemiddeld zo’n 400 aanslagen per minuut getypt door 49 deelnemers klonk het geluid van 19.600 aanslagen totaal per minuut. Dat zijn maar liefst meer dan 6 volgetypte A4’tjes per minuut! Na de eerste tekst werd er luid geapplaudisseerd voor de zojuist geleverde prestatie.

Er volgde een rustpauze, even de benen strekken, misschien nog wat drinken en om 11.15 uur klonk het startsein voor de tweede tekst. En weer enkel het geluid van ratelende toetsen gevolgd door applaus. 

Estafette jeugd

Engels open

Voor alle categorieën stond er een Engelse tekst klaar. Ook bij dit onderdeel streng: 200 aanslagen per minuut en 100 aanslagen eraf bij één fout. 

Estafette

Ten slotte de estafettewedstrijd: drie deelnemers typen een 10-minutentekst op één computer gedurende 3:20 minuten. De tactiek is snel te wisselen als het sein ‘wissel’ wordt gegeven: snelheid voor alles. Maar ook hier worden fouten zwaar bestraft; voor elke fout vindt – volgens internationale normen – 100 aanslagen aftrek plaats. Accuratesse is en blijft dus heel belangrijk. Met geen of weinig fouten houd je meer punten (aanslagen) over. 

Tijd voor een heerlijke lunch voor de deelnemers en begeleiding. Het buffet met warm en koud stond klaar en er kon gesmuld worden. Het was nu de tijd voor de beoordeling. De jury bestaande uit Els Bredewoud, Ellen Olde Nordkamp, Anneke Faaij, Julia Faaij en Joeke Spierings stortte zich daar met verve op.

Na de lunch nog even tijd voor ontspanning: de TypeTriviantQuiz met Kahoot! waaraan alle deelnemers konden meedoen. De winnaars werden beloond met een cadeaubon.  

De uitslag

De wedstrijd is gespeeld, de uitslag is bekend en nu mag de organisatie gaan uitdelen. Een prachtige prijzentafel was gereedgemaakt door Ellen Olde Nordkamp en Els Bredewoud met bekers, medailles, en herinneringsmedailles voor álle deelnemers. De oorkondes voor de jongste categorie waren ook al afgedrukt door Noortje Tienhoven van het OEC.

Categorie 18+ Nederlands

 1. Daphne Spoolder (bruto 5949/netto 5649)
 2. Lotte Deb (bruto 5266/netto 5262)
 3. Jim Gardien (bruto/netto 4840)

Daarmee hebben we met Daphne een nieuwe Nederlands Kampioen met bijna 600 aanslagen per minuut (10 aanslagen per seconde!). Op de tweede een ‘oude bekende’: Lotte en de derde plaats voor weer een nieuwkomer op het NK: Jim. Zij ontvingen een bokaal en een oorkonde met daarop hun resultaten.

Lotte, Daphne en Jim

Categorie 13 t/m 17 jaar

 1. Naomi Snijder (bruto/netto 4623)
 2. Sediqa Mullahzada (bruto 3030/netto 2830)
 3. Kang Yun Kim (bruto 2686/netto 2086)

Kang Yun, Sediqa en Naomi

Categorie debutanten t/m 12 jaar

 1. Mohamed Alkhatib (bruto/netto 3506)
 2. Andy Safo (bruto 2797/netto 2697)
 3. Romijn van Reenen (bruto/netto 2573)

Mohamed, Romijn en Andy

Categorie 18+ Open

 1. Klaas Nollet (bruto 5677/netto 4877)
 2. Geert Bonte (bruto 4706/netto 4506)
 3. Yannick Germonpré (bruto 4804/netto 4504)

Yannick en Geert

Beste scholenteam

De beste drie deelnemers van één opleider typen de score voor hun school of instituut.

 1. Typeschool Els
 2. Spierings Opleidingen
 3. Typeschool Ellen Olde Nordkamp

De uitslagen van alle wedstrijden vind je binnenkort hier. We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijddag en bedanken de deelnemers uit binnen- en buitenland, hun begeleiders en alle anderen die het NK Typen 2023 mede mogelijk maakten.

NK 2024

Het NK typen zal weer plaatsvinden in het voorjaar van 2024. Kijk regelmatig op de website van Interinfo het het CBT of vraag je docent of landsgroep om meer informatie. Doe jij dan ook weer mee? Zonder deelnemers geen wedstrijd! Heel graag tot ziens bij de volgende editie van het NK typen.

Even rust tussendoor.Saeeda, Sediqa en Safia: drie zusjes typten de estafette.

NK Typen 15 april 2023 bericht voorjaar 2023.

WAAROM:

Typevaardigheid is in ons digitaal tijdperk erg belangrijk en het zou logisch zijn als iedereen dit beheerst. Wanneer je beschikt over uitstekende typevaardigheid, zul je automatisch een betere scholier, student of een meer gewilde werknemer zijn. Door snel én nauwkeurig te typen, ben je efficiënter. Met de organisatie van het NK onderstrepen we dit belang en vergroten we de aandacht hiervoor.

WAAR en WANNEER:

In Utrecht op zaterdag 15 april 2023 in het Onderwijs Experience Center. Naast het meedoen is dit een mooie gelegenheid om een fantastische dag met elkaar te hebben. En als je in de prijzen valt, is dat natuurlijk mooi meegenomen! Het NK start om 10 uur.

DAGINDELING

10.00 uurWelkom deelnemers en begeleiding
10.15 uurIntypen
10.30 uurStart 1e wedstrijdtekst
11.00 uurStart 2e wedstrijdtekst
11.30 uurEstafette
12.00 uurLunch met aansluitend een activiteit
13.15 uurPrijsuitreiking

AANMELDEN = gesloten

Zien wij je ook in Utrecht?

De deelnemers ontvangen na 1 april 2023 een uitnodiging met daarin aanvullende informatie.

CATEGORIEËN

Er zijn vier categorieën: drie op basis van leeftijd en een estafette voor teams van drie personen. Je kunt je individueel aanmelden voor een van de drie leeftijdscategorieën; de estafette is een extra, optioneel onderdeel. Hier kun je alleen aan mee doen als je met tenminste drie personen van eenzelfde school of instituut of werkgever of groep schrijftolken aanwezig bent.

Iedereen typt gedurende 10 minuten. Er zijn drie categorieën:
TV 1: debutanten t/m 12 jaar – minimaal 150 aanslagen per minuut.
TV 2: t/m 17 jaar – minimaal 200 aanslagen per minuut.
TV 3: 18 jaar en ouder – minimaal 250 aanslagen per minuut.

Deelnemers typen twee Nederlandstalige teksten van tien minuten; het beste resultaat telt. Voor elke fout worden 100 aanslagen in mindering gebracht. Het netto behaalde aantal aanslagen is bepalend voor de uitslag. Voorbeeld: je typt 2000 aanslagen waarin 8 fouten. Je houdt dan 1200 aanslagen netto over of je typt 1600 aanslagen waarin 2 fouten. Je houdt dan 1400 aanslagen over – deze is dus beter.

Je kunt ook (individueel) meedoen aan de Engelse tekst, en/of met een groepje van drie aan de estafette. Voor de estafette typt elk lid van het groepje drie minuten en twintig seconden.

PRAKTISCH

Kosten

Het deelnamegeld bedraagt € 17,50. Voor CBT-leden en leden van Interinfo is dit € 15. Voor elke deelnemer staat er een lunch klaar. Begeleiders kunnen voor € 15 ook de lunch verkrijgen.

Het deelnamegeld kan worden overgemaakt op de rekening van:

Interinfo Groep Nederland, NL48 INGB 0005 8599 93, o.v.v. de naam van de deelnemer(s) en/of gasten voor de lunch.

OEFENEN

Maak je leerlingen of collega schrijftolk enthousiast om mee te doen. Of beter: doe zelf ook mee! Oefenen?

Klik trainen NK typen: kies Nederlands, 10 minuten.

EIGEN LAPTOP

Iedere deelnemer werkt op zijn/haar eigen laptop of Chromebook en zorgt ook voor een verlengsnoer.

Informatie over het NK Typen is hier te vinden.