Stenomuseum

Vanuit Duitsland deed dr. Jascha-Alexander Koch het verzoek of er een aantal boeken naar het archief van de Stenografenverein mag worden overgebracht. Het bestuur stelt voor om de boeken – voor zover het boeken van het Stenomuseum zijn – te schenken, onder de voorwaarde dat ze voor Nederlandse belangstellenden in te zien blijven. Bernhard Boot heeft een eigen verzameling, die hij vrijwel volledig zal overdragen.

Het bestuur is van plan om een lijstje van over te dragen boeken te maken, en aan u voor te leggen. Als u bezwaar hebt tegen de overdracht, of als er zelf graag een boek van zou willen hebben, dan kunt u dat laten weten via interinfo@kpnmail.nl.

In de komende tijd zullen we wat scans op de Interinfo-facebookpagina zetten.

Internet Contest 2021

U en/of uw leerlingen kunnen nog steeds meedoen aan de Internet Keyboarding Competition, georganiseerd door Intersteno International. U kunt zich daarvoor nog tot 30 april a.s. aanmelden via interinfo@kpnmail.nl. Onze vereniging neemt de kosten voor haar rekening. (Engelstalige) informatie over de competitie vindt u op de website van Intersteno.

NK Typen 2021 afgelast

Vanwege de coronamaatregelen kan het kampioenschap ook dit jaar niet doorgaan. We hopen dat volgend jaar alles weer ‘gewoon’ is, en dat wij dan de wedstrijd weer kunnen organiseren.

NK Typen afgelast

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten het NK typen 2020 af te gelasten door de maatregelen die genomen zijn en worden om de besmetting met het coronavirus in te dammen. Spijtig, maar de omstandigheden maken dit noodzakelijk. Voor wie had willen meedoen of een titel had willen verdedigen, komt er in 2021 een nieuwe kans. Op de website nk-typen.nl is t.z.t. alle informatie te vinden.

Voor wie dit jaar toch graag aan een wedstrijd wil meedoen: Intersteno organiseert de 18th International Keyboarding Championship. Inschrijven kan tot 11 mei 2020; zie de website!

Jaarvergadering afgelast!

Het bestuur heeft besloten de jaarvergadering van 14 maart 2020 niet door te laten gaan.

Er hadden zich al heel wat leden uit zichzelf afgemeld, bijvoorbeeld omdat zij tot de risicogroep behoren en met de trein naar Amersfoort hadden willen komen. Dat is uitgerekend in deze tijd niet verstandig!

Zodra het coronavirus over is, zullen we een nieuwe jaarvergadering plannen.

Jaarvergadering 2020

Op zaterdag 14 maart 2020 houdt Interinfo jaarvergadering in Amersfoort. Leden ontvangen daar een dezer dagen per e-mail een uitnodiging voor.

NK Typen 2020

NK-logo

NK Typen 2020

Het NK Typen, dat gezamenlijk georganiseerd wordt door Interinfo, Instruct en het CBT, zal worden gehouden op zaterdag 18 april 2020. Er is wederom gekozen voor het stadion van Heracles in Almelo, dat tegenwoordig ‘Erve Asito’ heet. Vanaf januari 2020 kunt u aanmelden voor deelname op de website van het NK Typen. U vindt hier ook leuke foto’s en de uitslagen van de vorige edities. We hopen natuurlijk op veel deelnemers, dus breng het nu al onder de aandacht van uw cursisten!

Jaarvergadering 2019

De algemene ledenvergadering vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 maart a.s., aanvang 11.00 uur. Wij ontmoeten elkaar deze keer in Amersfoort, bij Restaurant De Overburen, Stationsplein 68 (3818 LE), recht tegenover het centraal station. Leden ontvangen een dezer dagen per e-mail de voorlopige agenda en bijbehorende informatie.